Turnaround Management Advies & Support AkzoNobel

AkzoNobel Industrial Chemicals in Rotterdam is een belangrijke producent van chloor, natronloog, bleekloog en waterstof en heeft een productiecapaciteit van ruim 600.000 ton chloor per jaar.

In 2014 is Advando gevraagd door AkzoNobel in Rotterdam om hen te adviseren en te ondersteunen bij het verbeteren en optimaliseren van de bestaande Planning & Scheduling processen voor hun Turnarounds. Hiervoor hebben we o.a. het planningsprocess tegen het licht gehouden, geoptimaliseerd en meetbaar gemaakt. Daarnaast is de zgn. DSM scheduling methode geintroduceerd binnen AkzoNobel. De eerste test-case was de Turnaround van 2015 op het Membraan Electrolyse Bedrijf (MEB). 

Na het succesvol afronden van deze Turnaround en een gedegen evaluatie en verdere optimalisatie van bovengenoemde processen heeft Advando vervolgens ook een adviserende en ondersteunende rol vervuld bij de Site Turnaround van 2017.

100_newsletter.jpg

Edwin van Doeselaar in TA Nieuwsbrief

Artikel informatie

Leestijd

[rt_reading_time label="" postfix="minuten" postfix_singular="minuut"]

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.