Implementatie Primavera & Projectmatige aanpak Turnaround Scheduling Dow Benelux

Dow Terneuzen is de op één na grootste productielocatie van The Dow Chemical Company in de wereld en de grootste vestiging van Dow in de Benelux. De naftakrakers vormen het hart van de vestiging. Hier worden de grondstoffen nafta en lpg omgezet in ethyleen, propyleen, butadieen en benzeen. Dit zijn de belangrijkste bouwstenen voor veel kunststoffen en chemicaliën. (bron: https://nl.dow.com/nl-nl/locaties/terneuzen)

Voor de grootste Turnaround in de lange geschiedenis van Dow in Terneuzen op 1 van de kraker installaties is Advando verzocht om een uitgebreide scan uit te voeren op de bestaande planning & scheduling methodiek en tools. Naar aanleiding van de uitkomst van deze scan heeft Advando Primavera P6 geïmplementeerd voor het samenstellen van een volledig geïntegreerd Turnaround schedule.

Geheel volgens onze filosofie heeft Advando de levering en opvolging van het volledige schedule op lumpsum basis aangenomen en uitgevoerd, op basis van vooraf afgestemde KPI’s en deliverables.

100_afbeelding1.png

Voor monitoring, opvolging, dagplanning en aansturing van de uitvoering van alle Turnaround fases is vervolgend het door Advando ontwikkeldeTACS ingezet. Deze touchscreen oplossing voor o.a. het verwerken van progress maakte dat team in control was voor zijn eigen deel van de scope.

Artikel informatie

Leestijd

[rt_reading_time label="" postfix="minuten" postfix_singular="minuut"]

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.